Vrouw computer

Corona update

Veilig op vakantie in Salzburger Sportwelt

Corona informatie Salzburger Sportwelt

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Salzburger Sportwelt. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Corona update Oostenrijk

Wintersport 2021-2022 boeken

Natuurlijk kunnen we niet wachten om weer op wintersport te gaan en zeker na het gemiste seizoen is de behoefte aan een ski-vakantie extra groot. Reisorganisaties zijn extra flexibel als het gaat om geld-terug-garanties omtrent COVID-19. Lees de boekingsvoorwaarden van: Sunweb, TUI, Summit Travel, Wintertrex, Travelski, Prijsvrij, Chalet.nl, Belvilla en Villaforyou.

2g maatregelen Oostenrijk

 • Vanaf 8 november moeten wintersporters vanaf 12 jaar een 2G-/coronabewijs tonen om de skigebieden in te kunnen. De verplichting geldt voor alle skigebieden, liften en horeca. 
 • Een negatief testbewijs is dus niet meer genoeg.
 • Het 2G-bewijs wordt bij de koop van de skipas gecontroleerd, hetzij door het skigebied of door een ander die de skipas verstrekt (bv. een hotelier).
 • Meerdaagse skipassen en seizoenspassen zijn geldig voor dezelfde tijdsduur als het coronabewijs. De controle gebeurt door de skigebieden zelf, maar verloopt steekproefsgewijs. Van een herhaaldelijke controle bij het toegangspoortje voor de lift zou geen sprake zijn.

Komend skiseizoen mogen exploitanten van skiliften alleen mensen vervoeren die zijn ingeënt tegen Covid-19 of recent de ziekte hebben doorgemaakt. De mondkapjes moeten van medische FFP2-kwaliteit zijn. Verder is besloten dat après-ski onder voorwaarden is toegestaan. Voor de meest actuele informatie, check de website van de Rijksoverheid. Voor de terugreis naar Nederland is er geen testbewijs of quarantaine noodzakelijk.

Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

Regel zoveel mogelijk online

 • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
 • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
 • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

Zo veilig dat wintersport toch mogelijk is!

Voldoende frisse lucht

Alle kabelbanen en liften worden zo goed mogelijk gelucht - Zorg ervoor dat u tijdens de rit voldoende lucht krijgt. Bij alle openbare vervoersmiddelen moet een gezichtsmasker worden gedragen en dit is ook het geval bij de kabelbaan en de stoeltjeslift. Dit betekent dat de kabelbanen en stoeltjesliften volledig kunnen worden gebruikt en toch veilig en coronaproof zijn.

Skiën in corona tijd

Skiën en snowboarden wordt dit seizoen een beetje anders. Ski amadé en de kabelbaanmaatschappijen zullen met alle mogelijke middelen alle nodige maatregelen treffen om u de grootste skisporten van Oostenrijk met de best mogelijke veiligheid te laten beleven. We vragen u ook om ons COVID-19 reglement te respecteren, zodat we samen veilig kunnen zijn. Dan staat de huidige situatie onbeperkt skiën in de winter 2020/21 niet meer in de weg.

Skipas geldteruggave

Ski amadé-liftpassen worden vergoed (afhankelijk van het gebruik) in het geval van een Corona lockdown.

Maatregelen accommodaties

1 meter minimale sociale afstand in administratiegebieden en voor gasten van verschillende bezoekersgroepen.
Ook is het verplicht van het dragen van mondkapjes voor personeel dat contact heeft met klanten bij het betreden van algemeen toegankelijke ruimten in gesloten ruimtes.
Wij hanteren 1,5 meter afstand in gemeenschappelijke slaapkamers tussen mensen die niet in hetzelfde huishouden wonen.

Dragen mondkapje

Een mondkapje moet ten alle tijden worden gedragen, in de skibus, in het skidepot, bij de kassa's en in de liften al tijdens het wachten en in alle kabelbanen om zo de gezondheid van onze bezoekers op nummer 1 te zetten.

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

 • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
 • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
  Lees meer op www.anvr.nl

Lees meer