Altenmarkt-Zauchensee (860m-1.350m)

Altenmarkt ligt met haar 860m hoogte stukken lager dan Zauchensee (1.350m). Altenmarkt en Zauchensee behoren tot één van de meest diverse en sportieve vakantiebestemmingen in Salzburger Sportwelt. 

Altenmarkt in de zomer, met heerlijke temperaturen!
Altenmarkt in de zomer, met heerlijke temperaturen!

Wintersport

Het sportieve en uitdagende skigebied Zauchensee in combinatie met het zachte, gezinsvriendelijke skigebied van Altenmarkt maken deze resorts uniek. De pistes van Altenmarkt en Zauchensee zijn niet met elkaar verbonden, maar liggen wel dicht bij elkaar. De skibus rijdt regelmatig tussen de twee resorts van Altenmarkt en Zauchensee.

Het skigebied van Altemarkt-Zauchensee bestaat uit blauwe, rode en enkele zwarte pistes. Het hoogste punt in Altenmarkt is de Kemahdhöhe op 1.571m en in Zauchensee is de Gamskögel met een hoogte van 2.188m het hoogste punt.

Altenmarkt

Altenmarkt is ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen en voor beginners. Hier vind je het kinderparadijs Fichtelland op de Hochbifang. De attracties, bijvoorbeeld de avontuurlijke skiroute door de Fichtel Forest en het vermakelijk fotowand, vallen heel erg in de smaak bij de kleintjes. Er is ook een funpark en snelheidstrap. De verschillende bergrestaurants en hutten op de berg zullen je verwennen met diverse culinaire gerechten. Bovenaan de Kemahdhöhe kun je in de Sportalm genieten van een drankje. Altenmarkt is een gezellig resort en dé start van een goede gezinsvakantie.

In Altenmarkt heb je activiteiten voor iedereen. Denk aan Nordic Walken, paardrijden, fietsen en wandelen. Wist je dat je peddelend met een binnenband over de golven van het prachtige landschap kunt genieten? Dit wordt River Tubing genoemd. De uitdaging zit in het houden van je balans terwijl je de golven trotseert. Het belooft een groot en spannend avontuur te zijn.

Zauchensee

Zauchensee is een redelijk sneeuwzeker resort. De gondelbanen en stoeltjesliften in Zauchensee helpen je om moeiteloos boven te komen. Door de gondel Rosskopfbahn te nemen, kun je door skiën naar het plaatsje Flachauwinkl. Zauchensee is ideaal voor de echte skifanaten die alles uit de kast willen halen. Hier zijn ook diverse wereldkampioenschappen gehouden sinds 1980.

Bij het Zauchensee meer op 1.350m hoogte is een telescoop station waar je, alleen bij goed weer en een heldere lucht, naar de sterren kunt kijken. Wil je na het skiën meer gezelligheid, dan kun je uitwijken naar Altenmarkt, Flachau en Radstadt. Tijdens de zomervakantie is het puur genieten van een mooi berglandschap terwijl je zwemt in het Zauchensee meer. Voor liefhebbers zijn er leuke routes om te paard de Zauchensee te verkennen.

Plattegrond Zauchensee

Plattegrond Altenmarkt