Beleef de prachtige natuur

Skiers

Altenmarkt-Zauchensee (860m-1.350m)

Altenmarkt ligt met haar 860m hoogte stukken lager dan Zauchensee (1.350m). Altenmarkt en Zauchensee behoren tot één van de meest diverse en sportieve vakantiebestemmingen in Salzburger Sportwelt.

Geschiedenis

Het skigebied werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren zestig van de vorige eeuw. Het liftbedrijf werd opgericht in 1964 en de eerste T-bar werd in de winter van 1964/65 in gebruik genomen. Het skigebied werd toen verder ontwikkeld, evenals de transportverbindingen tussen Altenmarkt en Zauchensee. Het liftbedrijf werd in 1989 gefuseerd met dat in Radstadt-Altenmarkt. In 2006 werd het Seekarsee meer voor het eerst gebruikt als reservoir voor de productie van kunstsneeuw voor de skipistes.

 

zauchensee

Wintersport

Het sportieve en uitdagende skigebied Zauchensee in combinatie met het zachte, gezinsvriendelijke skigebied van Altenmarkt maken deze resorts uniek. De pistes van Altenmarkt en Zauchensee zijn niet met elkaar verbonden, maar liggen wel dicht bij elkaar. De skibus rijdt regelmatig tussen de twee resorts van Altenmarkt en Zauchensee. Het skigebied van Altemarkt-Zauchensee bestaat uit blauwe, rode en enkele zwarte pistes. Het hoogste punt in Altenmarkt is de Kemahdhöhe op 1.571m en in Zauchensee is de Gamskögel met een hoogte van 2.188m het hoogste punt.

Zauchensee

Zauchensee is een redelijk sneeuwzeker resort. De gondelbanen en stoeltjesliften in Zauchensee helpen je om moeiteloos boven te komen. Door de gondel Rosskopfbahn te nemen, kun je door skiën naar het plaatsje Flachauwinkl. Zauchensee is ideaal voor de echte skifanaten die alles uit de kast willen halen. Hier zijn ook diverse wereldkampioenschappen gehouden sinds 1980. Bij het Zauchensee meer op 1.350m hoogte is een telescoop station waar je, alleen bij goed weer en een heldere lucht, naar de sterren kunt kijken. Wil je na het skiën meer gezelligheid, dan kun je uitwijken naar Altenmarkt, Flachau en Radstadt. Tijdens de zomervakantie is het puur genieten van een mooi berglandschap terwijl je zwemt in het Zauchensee meer. Voor liefhebbers zijn er leuke routes om te paard de Zauchensee te verkennen.

Pistekaart Zauchensee

Pistekaart Salzburger Sportwelt Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart Skigebied Salzburger Sportwelt
238 km piste totaal
99 km blauwe piste 42 %
128 km rode piste 53 %
11 km zwarte piste 5 %
Dal: 850 m - Hoogste punt: 2.188 m
18 gondels | 35 stoelliften | 37 sleepliften
993 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:59 uur

Plattegrond Zauchensee

Zauchensee ligt op 1.000 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 9:20 uur. Zauchensee ligt op een hoogte van 1.350 meter.