Eben im Pongau (855m)

Genesteld in een prachtige natuurlijke omgeving ligt het idyllisch kleine vakantiedorpje Eben im Pongau.

Zowel in de winter als in de zomer prachtig!
Zowel in de winter als in de zomer prachtig!

Eben im Pongau is makkelijk te bereiken want het ligt naast de snelweg. Het skigebied van Eben is afgezonderd van de andere skigebieden van Salzburger Sportwelt. Dit maakt Eben tot een leuke en geschikte vakantiebestemming voor gezinnen. De Tannkoppen is met een hoogte van 1.678m het hoogste punt in het skigebied.

Het skigebied heeft vrij makkelijke blauwe en rode pistes. Eben beschikt over enkele kilometers langlaufloipes welke aangesloten zijn aan de Tauernloipe. Je kunt mooie wandelingen maken en rodelen op de Reitlehenalm rodelbaan (5km). Arresleetochten naar de Hofalmen in Filzmoos is zeker een leuke en ontspannen manier om een bezoekje te brengen aan een ander resort.

Op één van de 70 km bewegwijzerde wandelpaden kun je genieten van de heerlijke berglucht in Eben en het fantastische uitzicht. Speciaal voor de kinderen heb je het Kitiwapf wandelpad waar ze veel over de dieren in het bos kunnen ontdekken.

Tijdens de zomer is het bij de Lake Resort genieten voor zowel volwassenen als kinderen. Op de ruime ligweide kunnen volwassenen ontspannend van de zon genieten. Voor de kinderen is er een grote waterglijbaan, een kinderbad en een speeltuin. Daarnaast is er een restaurant om heerlijk te eten en bij te komen. 

Plattegrond Eben im Pongau