Radstadt

Radstadt, gelegen op een rotsplateau, is omgeven door een prachtig berglandschap en ligt 70 km ten zuiden van Salzburg. Het hoger gelegen centrum van Radstadt is omgeven door een middeleeuwse stadsmuur en een gracht. 

Het prachtige skigebied Radstadt Altenmarkt
Het prachtige skigebied Radstadt Altenmarkt

Wintersport

Met de gondel, Königslehenbahn, kun je omhoog naar de Kemahdhöhe op 1.571m hoogte. Je kunt met de slee van één van de langste (verlichte) rodelbanen, de Königslehen, in Salzburger Sportwelt afdalen. Het skigebied bestaat voornamelijk uit blauwe en enkele rode pistes. Met de skibussen reis je gratis naar de andere plaatsen in het skigebied waaronder Zauchensee en Flachau.

Naast skiën en snowboarden kun je ook langlaufen, rodelen en sledetochten maken. Er zijn tientallen restaurants en traditionele hutten waar je van de culinaire lekkernijen kunt genieten. Er zijn echter maar enkele bars en cafés in het dorp waar je na het skiën kunt genieten van de après ski. Dicotheek Fuggo is dé bestemming om dansend de avond af te sluiten.

Zomer in Radstadt

Radstadt heeft tal van recreatieve activiteiten voor een heerlijke zomervakantie. Weg van de drukte maar met genoeg variatie en alle gemakken om optimaal te kunnen genieten tijdens de zomer maanden.

De 1.768 meter hoge Rossbrand, de lokale berg in Radstadt, is één van de meest populaire bergen. De top van de Rossbrand bereik je door te wandelen of te fietsen. Radstadt heeft zich ontwikkeld tot een paradijs voor liefhebbers van fietsen, mountainbiken en motorrijden. Het gebied heeft 21 gemarkeerde fietsroutes in alle moeilijkheidsgraden.

Naast wandelen en op twee wielen het gebied verkennen, is er nog veel meer te doen in Radstadt. Er is o.a. een mini-golfbaan en een open lucht zwembad maar je kunt ook paardrijden, tennissen, volleyballen, canyoning, rafting en paragliden. Kortom, genoeg keuze voor een geweldige en varierende zomervakantie.

Plattegrond Radstadt