Geniet samen met familie en vrienden

Skien in de zon

Flachau (920m)

Flachau is een door Nederlanders begeerde wintersportplaats met een bruisende après ski. Actief of passief, met of zonder kinderen, een vakantie in Flachau heeft alles wat je hartje begeert.

Wintersport in Flachau

Flachau ligt 70km ten zuiden van de stad Salzburg en is perfect voor een ontspannen en complete vakantie. Door Flachau loopt een lange weg met een levendige dorpskern. Er zijn drie moderne skiliften waardoor je vrij snel, niet alleen de pistes, maar ook de accommodaties kunt bereiken. De 2.000m hoog gelegen Griessenkareck is het hoogste punt bij de pistes van Flachau. Rondom het skigebied kun je genieten van heerlijke wandelingen op geprepareerde paden die langs het prachtige ongerepte winterlandschap gaan. Elke dinsdag en donderdag is er een verlichte piste voor iedereen die tot in de late uurtjes nog wil skiën of snowboarden.

skier

Buiten de piste...

Overdag kun je je bezighouden met verschillende activiteiten zoals skiën, snowboarden, langlaufen of een ritje met de paardenslee. In de avond zijn er speciale activiteiten waaronder sneeuwschoenwandelen met fakkels. In het geboortestadje van skiër Hermann Maier ervaar je het echte skigenot. Tegenwoordig is Flachau vooral bekend om de jaarlijkse World Cup en de levendige après ski in het centrum.

Accommodaties

Het makkelijkst boek je een accommodatie via de VVV van Flachau. Ga naar Oostenrijkdirect.nl om via de lokale VVV een appartement, hotel of pension in Flachau te boeken. Flachau biedt in totaal ruim 400 accommodaties dus er is altijd wel een plekje te vinden. Zo zijn er 50 hotels, 24 pensions en 324 appartementen en vakantiewoningen. Via booking.com zijn meer dan 160 accommodaties in Flachau boekbaar waarvan 102 appartementen, 26 hotels en 14 pensions. De meeste accommodaties bevinden zich dichtbij één van de 3 hoofdliften dus de skibus is meestal niet nodig. Kun je geen accommodatie in Flachau vinden, dan is Wagrain aan te bevelen. » Zoek en boek

Dit is Flachau

Dit filmpje laat je in 2 minuten perfect zien wat Flachau te bieden heeft. Je krijgt een goede indruk van de skipistes, liften, de almhutten, de mogelijkheden voor kinderen en après ski.

Après ski

Stipt om 4 uur hoor je de bel luiden in de klokkentoren om aan te geven dat de après ski in de Hofstadl kan beginnen. Wil je tot in de latere uurtjes doorfeesten? Dan moet je naar de Fire & Ice, de Musistadl of Yeti Bar gaan.

Flachauwinkl (1.000m)

Flachauwinkl ligt iets hoger dan Flachau met als hoogste punt de Mooskopf op 1.980m. De pistes zijn ietwat uitdagender dan in Flachau en skiërs en snowboarders zullen zich dan ook zeker vermaken. Het dorp van Flachauwinkl is rustig, maar op de pistes is het genieten geblazen.

Pistekaart Flachau

Pistekaart Salzburger Sportwelt Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart Skigebied Salzburger Sportwelt
238 km piste totaal
99 km blauwe piste 42 %
128 km rode piste 53 %
11 km zwarte piste 5 %
Dal: 850 m - Hoogste punt: 2.188 m
18 gondels | 35 stoelliften | 37 sleepliften
993 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:59 uur

Plattegrond Flachau

Flachau ligt op 993 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:16 uur. Flachau ligt op een hoogte van 1.000 meter.