Kleinarl

Kleinarl ligt op 1.014 m hoogte en is daarmee het hoogst gelegen resort in Salzburger Sportwelt. Het is een typisch klein en rustig dorpje. 

Het ondergesneeuwde dorpje Kleinarl in beeld
Het ondergesneeuwde dorpje Kleinarl in beeld

Natuurliefhebbers

Een vakantie in Kleinarl is de bestemming voor natuurliefhebbers. Het is een ideaal uitgangspunt voor onvergetelijke excursies voor gezinnen en romantiek liefhebbers. Prachtige bergmeren, zoals het diepgroen Jägersee aan het eind van het dal nodigen je uit om een boottocht met de hele familie te nemen.

Wintersport

Hoogste punt in Kleinarl is de Mooskopf (1.980m). Neem de stoeltjesliften naar de Shuttleberg om de Mooskopf te bereiken. Boven op de Shuttleberg vind je de Absolute Park, een freestyle park met alles waar een freestyler over droomt. De omgeving rondom Kleinarl heeft verschillende geprepareerde routes voor ‘cross country skiën’. Andere leuke activiteiten zijn sneeuwschoenwandelen, tochten met een sneeuwscooter en het bouwen van een iglo.

Zomer

Het gebied rondom Kleinarl is ideaal voor wandelaars. Neem een dag om het bergmeer Jägersee te bezoeken. Het meer is gemakkelijk te bereiken met de bus of de auto. Het wandelpad bij het meer gaat langs een ruisende bergbeek naar het dal. Dit wandelpad is toegankelijk voor kinderwagens. In het wandelgebied zijn er verschillende plekken waar je de specialiteiten van het gebied kunt proeven.

Wil je iets actiever bezig zijn tijdens je vakantie? Naast fietsen kun je ook paragliden, paardrijden en klimmen. Vooral adrenaline junkies genieten van het mountain-bike park door de Flying Mozart gondela in het nabijgelegen dorp Wagrain. Voor een fantastische zwemervaring kun je ook een bezoekje brengen aan het zwemparadijs Wasserwelt in Wagrain.

Plattegrond Kleinarl