Zien en doen

Naast wandelen, mountainbiken en fietsen biedt Salzburger Sportwelt afwisselende en spannende activiteiten voor een leuke zomer. Of je nu op vakantie bent met familie, met je vrienden, met je partner of alleen, er is een breed scala aan activiteiten, zowel sportieve als aangename en ontspannende activiteiten.

Canyoning in Zauchensee, een echte aanrader!
Canyoning in Zauchensee, een echte aanrader!

Je zult je in de zomer niet vervelen in Salzburgerland. Er zijn mogelijkheden om onder andere te raften, Nordic walking, vliegvissen, paardrijden, tennissen, golfen en nog veel meer.

Watersport

Bezonder geliefd is de trendsport Canyoning. Canyoning is meer dan alleen een watersport. Het is leuk, spannend maar vooral iets speciaals om zelf te ervaren. Naast canyoning in bergspleten is raften in de rivieren van Enns en Salzach een bijzondere ervaring. Op avontuurlijke wijze volg je het water die een eigen weg heeft gemaakt in de natuur. Je kunt zwemmen, glijden of met een touw over indrukwekkende watervallen dalen. Als je zielsveel van water houdt, zijn er vele activiteiten waaruit je kunt kiezen.

Klimmen

Prachtige uitzichten boven op de top wachten op je. Salzburger Sportwelt biedt tal van goed beveiligde klimroutes voor klimmers van alle niveaus.

Je kunt klimmen op een hoog touwenparcours maar ook in de mooie natuur van het Salzburgerland. Klimmen op de steile rotswand is een geweldige ervaring. De enige beperking in de Salzburger bergen is je eigen vermogen. Wil je eerst een voorproefje van wat je te wachten staat? Test je vaardigheden op één van de hoge touwenparcoursen. Beginners en jongere klimmers kunnen bijvoorbeeld in het indoor klimcentrum in Wagrain de basis van het klimmen leren of op de rotsen in de Hof Alm.

Salzburger Sportwelt heeft veel actieve en ontspannende activiteiten voor jong en oud maar ook voor beginners en gevorderden. Wees gewaarschuwd want deze uitdagende sporten kunnen erg verslavend zijn.

Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende evenementen die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Salzburger Sportwelt. Denk onder andere aan de Amadé Fietsmarathon, het Alpine Rose Festival met diverse artiesten of de Bike Night Flacha, een verlichte fiets marathon.

De cultuur van het gebied ontdekken? Enkele plekken om te bezoeken zijn de Karl Heinrich Waggerl-Haus in Wagrain of de Walk of Sports in Radstadt, waarlangs 23 regionale sport persoonlijkheden zijn vereeuwigd. De kathedraal Pongau is zeker een bezoekje waard. De Millenium parcours rond de middeleeuwse stadsmuren van Radstadt is een welkome afwisseling tijdens je sportieve activiteiten. Op één uur rijden van Flachau ligt Salzburg, de geboortestad van Mozart. Uiteraard kun je ook één van de vele musea in Salzburger Sportwelt bezoeken.

Kaart Flori's Erlebnispfad

Kaart Flori's Erlebnispfad