zomer wandelen

500 kilometer mountainbike plezier

Mountainbiken

Of je nu een beginner of expert bent, Salzburger Sportwelt heeft voor alle niveaus geschikte tochten. Ontspannen of op volle kracht genieten van 500 km aan tochten met je mountainbike of racefiets.

Geweldig voor iedere biker

Mountainbiken in Salzburg betekend voor iedere biker een geweldige fietstocht met een fantastisch uitzicht over het landschap. Langs de bewegwijzerde wegen langs de Alpenhutten, de bergmeren en andere familie activiteiten is het puur genieten in het Salzburger gebied.

De Griessenkareck

De Griessenkareck is dé berg vol actie en sport in de regio. De kabelbaan "Flying Mozart" gaat suizend langs de vele kilometers terug naar het dorp. De gigantische speeltuin El Dorado is voor freeriders en downhill fietsers, van alle leeftijden en klassen, een geslaagde mix van paden en hindernissen. Er zijn voorproef cursussen zodat beginners meer kunnen leren over deze downhill en freeride sport.

mountainbike op berg

De Tauernroute door Salzburg

Wil je een hele bijzondere fietstocht ervaren? Dan is de Tauernroute, één van de meest prikkelende fietsroutes, precies wat je nodig hebt. Vanuit St. Johann fiets je naar Werfern, voorbij aan de Burg Hohenwerfen in de richting van de stad Salzburg. Het gaat verder door de Beyerische Saalach in de richting van Lofer en Zell am See met de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de Krimmler Wasserfälle. Uiteindelijk fiets je via de Tauernroute over de Schwarzach terug naar St. Johann.

Man door de bergen mountainbiken