Mountainbiken

Of je nu een beginner of expert bent, Salzburger Sportwelt heeft voor alle niveaus geschikte tochten. Ontspannen of op volle kracht genieten van 500 km aan tochten met je mountainbike of racefiets.

Mountainbiken in  Salzburger Sportwelt is geweldig!
Mountainbiken in Salzburger Sportwelt is geweldig!

Mountainbiken in Salzburg betekend voor iedere biker een geweldige fietstocht met een fantastisch uitzicht over het landschap. Langs de bewegwijzerde wegen langs de Alpenhutten, de bergmeren en andere familie activiteiten is het puur genieten in het Salzburger gebied.

De Hermann Maier World Cup

Één van de coolste mountainbike evenementen in de wereld vindt plaats in de eerste week van augustus in Flachau. Een aantrekkelijke cirkelvormige baan van 4,5 km en 220 meter hoogte. De Hermann Maier World Cup en een hindernisbaan wedstrijd wordt er gehouden. Voor mountainbike liefhebbers is het een fantastische ervaring. In de volle maan met mooie verlichting, leuke side events en de ‘grand après-bike party’ zorgen samen voor een geweldige avond.

De Griessenkareck

De Griessenkareck is dé berg vol actie en sport in de regio. De kabelbaan "Flying Mozart" gaat suizend langs de vele kilometers terug naar het dorp. De gigantische speeltuin El Dorado is voor freeriders en downhill fietsers, van alle leeftijden en klassen, een geslaagde mix van paden en hindernissen. Er zijn voorproef cursussen zodat beginners meer kunnen leren over deze downhill en freeride sport.

De Amadé Fietsmarathon 

De Amadé Fietsmarathon is dé highlight van het seizoen voor alle ervaren fietsers. Met een ritlengte van 98 en 176 km kun je hier tijdens het mountainbiken in Salzburg nog behoorlijk aan het zweten raken. Tijdens het fietsen wordt je beloond met een prachtig panorama.

De Tauernroute door Salzburg

Wil je een hele bijzondere fietstocht ervaren? Dan is de Tauernroute, één van de meest prikkelende fietsroutes, precies wat je nodig hebt. Vanuit St. Johann fiets je naar Werfern, voorbij aan de Burg Hohenwerfen in de richting van de stad Salzburg. Het gaat verder door de Beyerische Saalach in de richting van Lofer en Zell am See met de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de Krimmler Wasserfälle. Uiteindelijk fiets je via de Tauernroute over de Schwarzach terug naar St. Johann.

De Ennsroute

De jongste van de grote Oostenrijkse wandelroutes langs de rivier is de Ennsroute. Het behoort tot de meest uitzichtrijke en mooiste fietsroutes. Als aanrader voor de natuurliefhebbers loopt de route door de drie Oostenrijkse deelstaten Salzburg, Steiermark, Oberösterreich en vijf touristengebieden (Salzburger Sportwelt, Dachstein-Tauern-Region, het berggebied Grimming, Natuurgebied Gasäuse en Nationalpark Kalkalpen). Voortdurend omgeven door indrukwekkende karakteristieke bergen, romantische dallen, ruisende beken, sprookjesachtige dorpen en historische steden.