Charmant traditioneel dorpje

Skipiste

Filzmoos (1.057m)

Aan de rand van Salzburger Sportwelt vind je het dorpje Filzmoos. Filzmoos beschikt over een eigen skigebied en vanwege de ligging op 1.057m hoogte is het dorp redelijk sneeuwzeker.

Wintersport

Wie op zoek is naar rust is in Filzmoos aan het juiste adres. Vanuit Filzmoos kun je alleen met de auto of skibus de rest van Salzburger Sportwelt bereiken. Filzmoos is zeer geschikt voor cross country skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, winterwandelingen of voor een rit met de paardenslee. Skivakantie in Filzmoos is ideaal voor kinderen, beginners en voor degenen die het skiën weer willen oppakken. Het compacte familie skigebied biedt voldoende ruimte op de pistes voor kinderen en beginners om veilig te kunnen skiën. Een voordeel is dat je niet in de rij hoeft te wachten op de liften. Neem gerust de gondelbaan naar de Rossbrand op 1.600m hoogte om vanuit daar een start te maken aan de Rossbrandloipe van ongeveer 13km.

skier

Accommodaties

Een leuke activiteit voor zowel in de winter als in de zomer is ballonvaren. Vanwege de ligging van het dorp is ballonvaren in Filzmoos niet alleen mogelijk maar ook zeer spectaculair. Je kunt de meest prachtige tochten maken en de bergen vanuit een ander perspectief bekijken. Een unieke ervaring die je moet meemaken!

Pistekaart Filzmoos

Pistekaart Salzburger Sportwelt Bekijk pistekaart Interactieve pistekaartPistekaart Skigebied Salzburger Sportwelt
238 km piste totaal
99 km blauwe piste 42 %
128 km rode piste 53 %
11 km zwarte piste 5 %
Dal: 850 m - Hoogste punt: 2.188 m
18 gondels | 35 stoelliften | 37 sleepliften
993 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:59 uur

Plattegrond Filzmoos

Filzmoos ligt op 995 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:16 uur. Filzmoos ligt op een hoogte van 1.050 meter.