Filzmoos (1.057m)

Aan de rand van Salzburger Sportwelt vind je het dorpje Filzmoos. Filzmoos beschikt over een eigen skigebied en vanwege de ligging op 1.057m hoogte is het dorp redelijk sneeuwzeker. 

De voornamelijk blauwe pistes in Filzmoos zijn ideaal voor kinderen
De voornamelijk blauwe pistes in Filzmoos zijn ideaal voor kinderen

Wintersport

Wie op zoek is naar rust is in Filzmoos aan het juiste adres. Vanuit Filzmoos kun je alleen met de auto of skibus de rest van Salzburger Sportwelt bereiken. Filzmoos is zeer geschikt voor cross country skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, winterwandelingen of voor een rit met de paardenslee.

Skivakantie in Filzmoos is ideaal voor kinderen, beginners en voor degenen die het skiën weer willen oppakken. Het compacte familie skigebied biedt voldoende ruimte op de pistes voor kinderen en beginners om veilig te kunnen skiën. Een voordeel is dat je niet in de rij hoeft te wachten op de liften. Neem gerust de gondelbaan naar de Rossbrand op 1.600m hoogte om vanuit daar een start te maken aan de Rossbrandloipe van ongeveer 13km.

Een leuke activiteit voor zowel in de winter als in de zomer is ballonvaren. Vanwege de ligging van het dorp is ballonvaren in Filzmoos niet alleen mogelijk maar ook zeer spectaculair. Je kunt de meest prachtige tochten maken en de bergen vanuit een ander perspectief bekijken. Een unieke ervaring die je moet meemaken!

Zomer in Filzmoos

In de zomer zijn er veel activiteiten te beleven. De Leisure Centre is een recreatiecentrum met binnen- en buitenzwembaden, een spa en een recreatiegebied. Andere activiteiten zijn tennissen, boogschieten, paard- en ponyrijden, midget golfen en Segway tours door de natuur. Filzmoos is een ideaal uitgangspunt voor talloze wandel- en fietstochten, vooral populair bij gezinnen. De groene weides en donker blauwe meren nodigen je uit om even heerlijk te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht. 

Plattegrond Filzmoos